Készíthet fotót egy helyi idegenvezető (Local Guide) az üzletünkben engedély nélkül?

fotó késztése


A Local Guide program (helyi idegenvezető program) bevezetése óta egyre több megkeresést kap ügynökségünk, hogy mit lehet tenni azokkal az emberekkel szemben, akik előveszik mobiltelefonjukat az üzletben és fotókat készítenek. Majd később valamilyen formában ezek a fotók megjelennek a vállalkozás Google Cégem fiókjában. Számos esetben ezek a fotók pozitív megítélés alá esnek, hiszen egy kellemes élmény után töltik fel az emberek a Google Térképre! Vannak azonban olyan esetek, mikor a feltöltött fotó negatív színben állítja be vállalkozásunkat. Mit lehet ebben az esetben tenni? Az ügyben mi is segítséget kértünk Kálló Tamástól, aki az adatvédelem mellett kamera és beléptető rendszerek telepítésére szakosodott céget vezet.

Mielőtt azonban megismernétek az ő véleményét, mi is szeretnénk nektek néhány fontos tanácsot adni, hogy miként lehet a Google felé jelezni, ha egy fotó nem megfelelő a Google Térképen.

 

Nem megfelelő képek jelentése a Google Térképen lépésről lépésre!

  1. Megkeresitek a Google Térképen vagy a Google Cégem fiókban a saját vállalkozásotokat.
  2. Beléptek a fotó kategóriába.
  3. Rákattintotok a nem megfelelő képre.
  4. A kép jobb sarkában megjelenik egy kis zászló. Arra rá kell klikkelni.
  5. A felugró panelen kiválasztjátok, hogy milyen probléma merült fel a képpel kapcsolatban.
  6. A report gombra kattintva bekülditek a Googlenek.
  7. Abban az esetben, ha igazolást nyer az általatok megjelölt probléma (Google szabályzatába ütközik a fotó), a Google törölni fogja a megjelölt fotót.

nem megfelelő fénykép jelentése

Mit lehet tenni az illegális fotó elkészítésének megakadályozása érdekében?

Tamás érdekes és egyben igazán praktikus megoldást javasolt a fenti probléma megoldására. Ragasszunk ki egy fényképezőgépet áthúzó piktogramot boltunk bejáratánál. Ha a boltban biztonsági kamerarendszert üzemeltetünk, akkor egy kamera piktogramot is helyezzünk a fotós kép mellé. A kettő együtt elég komoly
visszatartó erővel bír mindenki számára.

Végezetül néhány hasznos tipp Tamástól azon vállalkozók felé, akik boltjukban, üzlethelyiségükben kamerát szeretnének üzemeltetni vagy már ezt meg is tették!

Fontos a tájékoztatás (GDPR)!

Abban az esetben, ha a boltok, üzletek rendelkeznek telepített biztonsági kamerával, akkor a bolt bejáratánál tájékoztatást kell nyújtani a kamerarendszer működéséről. Ez a tájékoztatás elegendő lehet egy jól láthatóan kihelyezett táblával is, melyen szerepel a kamerával őrzött terület felirat, és az üzemeltető személye, elérhetősége és tájékoztatás az adatkezelés körülményeiről.

Mindig tájékozódjunk mielőtt kamerarendszert telepítettünk az üzletünkbe!

Sok esetben a vagyonvédelmi telepítő cégek nem nyújtanak tájékoztatást a boltok, üzlethelyiségeket üzemeltető tulajdonosok részére, hogy milyen törvényi előírásokkal jár egy biztonsági kamerarendszer telepítése. Mielőtt bármilyen rendszert telepítünk a boltunkba, tájékozódjunk a törvényi szabályozásokról. Így elkerülhetjük a GDPR előírásokban meghatározott szabályok megsértését!

Meddig kell megőrizni a biztonsági kamera felvételeit a bolt tulajdonosának?

Ez a kérdés számos esetben felmerül. A főszabály 3 munkanapot írt elő, speciális esetekben pedig 30 vagy 60 napig lehetett megőrizni a kép- és hangfelvételeket.

Reméljük, hogy a fentiekben leírtak segítséget nyújtanak a boltot, üzlethelyiséget üzemeltetők részére, hogy a kéretlen fotósokat távol tartsák üzletüktől. Bármi kérdésetek merül fel a cikk kapcsán, írjatok nekünk, kérdezzetek Facebook csoportunkban vagy akár Tamásnak is az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre.

Lokális Online Marketing

A helyi marketing lokális vállalkozások számára

 

Google megbízható fotós minősítés

Google Megbízható fotós

© 2020 Lokalitas.hu. All Rights Reserved. Designed By ProSign

Google cégem optimalizálás

Megmutatjuk, hogyan használd a térképet, hogy több látogatód legyen!
A Google cégem fiók optimalizálásával olyan embereket érhetsz el, akik a közeledben keresik szolgáltatásodat.

Kapcsolódó felületek

Helyi Marketing ProSign Tudásanyaga

Lokális Marketing szállásoknak

Kapcsolat

Lokális Online Marketing ügynökség
Budapest, Alig u. 5, 1132
Telefon: (20) 919 2467