fotó késztése

 

Nem megfelelő képek jelentése a Google Térképen lépésről lépésre!

  1. Megkeresitek a Google Térképen vagy a Google Cégem fiókban a saját vállalkozásotokat.
  2. Beléptek a fotó kategóriába.
  3. Rákattintotok a nem megfelelő képre.
  4. A kép jobb sarkában megjelenik egy kis zászló. Arra rá kell klikkelni.
  5. A felugró panelen kiválasztjátok, hogy milyen probléma merült fel a képpel kapcsolatban.
  6. A report gombra kattintva bekülditek a Googlenek.
  7. Abban az esetben, ha igazolást nyer az általatok megjelölt probléma (Google szabályzatába ütközik a fotó), a Google törölni fogja a megjelölt fotót.

nem megfelelő fénykép jelentése

Mit lehet tenni az illegális fotó elkészítésének megakadályozása érdekében?

Tamás érdekes és egyben igazán praktikus megoldást javasolt a fenti probléma megoldására. Ragasszunk ki egy fényképezőgépet áthúzó piktogramot boltunk bejáratánál. Ha a boltban biztonsági kamerarendszert üzemeltetünk, akkor egy kamera piktogramot is helyezzünk a fotós kép mellé. A kettő együtt elég komoly
visszatartó erővel bír mindenki számára.

Végezetül néhány hasznos tipp Tamástól azon vállalkozók felé, akik boltjukban, üzlethelyiségükben kamerát szeretnének üzemeltetni vagy már ezt meg is tették!

Fontos a tájékoztatás (GDPR)!

Abban az esetben, ha a boltok, üzletek rendelkeznek telepített biztonsági kamerával, akkor a bolt bejáratánál tájékoztatást kell nyújtani a kamerarendszer működéséről. Ez a tájékoztatás elegendő lehet egy jól láthatóan kihelyezett táblával is, melyen szerepel a kamerával őrzött terület felirat, és az üzemeltető személye, elérhetősége és tájékoztatás az adatkezelés körülményeiről.

Mindig tájékozódjunk mielőtt kamerarendszert telepítettünk az üzletünkbe!

Sok esetben a vagyonvédelmi telepítő cégek nem nyújtanak tájékoztatást a boltok, üzlethelyiségeket üzemeltető tulajdonosok részére, hogy milyen törvényi előírásokkal jár egy biztonsági kamerarendszer telepítése. Mielőtt bármilyen rendszert telepítünk a boltunkba, tájékozódjunk a törvényi szabályozásokról. Így elkerülhetjük a GDPR előírásokban meghatározott szabályok megsértését!

Meddig kell megőrizni a biztonsági kamera felvételeit a bolt tulajdonosának?

Ez a kérdés számos esetben felmerül. A főszabály 3 munkanapot írt elő, speciális esetekben pedig 30 vagy 60 napig lehetett megőrizni a kép- és hangfelvételeket.

Reméljük, hogy a fentiekben leírtak segítséget nyújtanak a boltot, üzlethelyiséget üzemeltetők részére, hogy a kéretlen fotósokat távol tartsák üzletüktől. Bármi kérdésetek merül fel a cikk kapcsán, írjatok nekünk, kérdezzetek Facebook csoportunkban vagy akár Tamásnak is az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre.