A Google rendszerében gyakorlatilag bárki tölthet fel fotót cégünkhöz, akinek Gmailes felhasználói fiókja van. 2014-ben ezt a tevékenységet ösztönözni is kezdte a Google, hiszen bevezette a Helyi idegenvezetők programot, ahol az értékeléseket, vélemények írását és egyéb tevékenységeket pontokkal ösztönöz. Azóta érezhetően többen élnek is a lehetőséggel.

A bárkit érthetjük szó szerint, hiszen ugyanúgy értékelhet az a felhasználó, aki az üzletben járt és az is, aki akár a városban, vagy a kontinensen sem járt soha. Ebben a rendszer különbözik például a Booking rendszerétől, ahol csak foglalás után lehet értékelni, de a TripAdvisor-tól is, ahol sokkal kötöttebb körülmények között tehetjük meg mindezt.

Egyrészt örülhetünk, mert viszonylag könnyen kaphatun értékeléseket, ami az esetek többségében hozzájárul népszerűségünkhöz, de mivel visszaélésekre adhat okot, vagy rávilágítanak hiányosságainkra, ezért bizony negatívan is érinthet minket.

 

Fotók megjelölése eltávolítás céljából

Saját fotók törlése

Saját magunk által feltöltött fotókat nem

a

 

 

 

 

Anders TamásAnders Tamás
2000 óta foglalkozik az online marketinggel, a lokális online marketing hazai definíciójának megalkotója. Ezen az oldalon Lokális Online Marketing kutatással foglalkozik, hogy terjessze és megismertesse a hazai vállalkozókkal ezt a területet.
Lokális területei: Lokális SEO, Helyi tartalommarketing, Lokalitás a közösségi médiában
Oldalai: ProSign - SzállásMarketing - Lokalitas.hu