Facebook local

Miről szól a törekvés?

facebook local nyitólapÉtelrendelés, szolgáltatások keresése mellett egyre több területen szeretne érvényesülni a Facebook. Egy ilyen fontos terület lehet, az események, amikre valljuk be a Google még nem ad tökéletes választ. Pont tegnap kerestünk egy eseményt egyik barátommal születésnapunk időpontjára és bizony nehézségekbe ütköztünk. A Facebook még nem adott megfelelő választ, a Google térképe pedig más témákban jeleskedik.

 

Megoldás lehet, ha a helyeket, ismerőseinket és dátumokat kombináljuk, erre pedig a Facebook egy megfelelő platformot tudna jelenteni.

A Facebook Local egy alkalmazás, ami kombinálja a barátok ajánlásait az eseményekkel, amik körülöttünk történnek.

Mit tud a Facebook Local?

Az alkalmazás három részből tevődik össze:

  • Első a nyitóoldal: azonnali áttekintést kérhetünk éttermekről, italokról, látnivalókról. Alatta a közelemben lévő események is megjelennek. Népszerű eseményeket is láthatjuk, hogy ötletet kapjunk.

  • Térkép:  itt határozhatod meg, milyen típusú üzlet érdekel és szűrni is tudsz. Olyan dolgokra tudsz keresni, mint a "kávézó", "pub", és szűrésekkel kombinálhatod, mint "jelenleg nyitva", vagy barátok helyei.

  • Naptár nézet: naptárba helyezve láthatod az eseményeket

 

Ugyan a Facebook egy éve már kihozott egy Events app-ot, ami sikertelen próbálkozás volt, ezzel az alkalmazással a Google előretörésére szeretnének válaszolni. A lokalitás ugyanis egyre nagyobb jeletőséggel bír és a Facebook is érzi, hogy nem szabad lemaradnia a fejlesztéselkkel.

Az alkalmazás még nem tölthető le minden országból, de iOS és Android verzión is megjelent.

Amikor fejlemények lesznek a Facebook Local alkalmazással kapcsolatban, azonnal jelezni fogjuk.

 

A cikk írója:
Anders Tamás