Google cégem regisztráció

 1. Google Cégem fiók

Az elmúlt időszakban jól látható, hogy gomba módra szaporodnak azok a”marketing vállalkozások”, amelyek a Google Cégem fiók elkészítését pénzért regisztrálják. Mielőtt bedőlnél nekik, enged meg nekem, hogy felhívjam a figyelmedet arra, hogy ez a szolgáltatás, DÍJMENTES! Látogass el erre a weboldalra, menj végig a lépéseken és már el is készült céged Google Business (Google Cégem) fiókja.

Mikor forduljak szakemberhez?

TIPP: Abban az esetben, ha szeretnél a Google mind a három keresési listájában elől lenni, akkor érdemes szakemberhez fordulnod. Vannak olyan speciális technikák, amivel a vállalkozásodat szélesebb körben láthatóvá lehet tenni az online térben. Fontos, hogy mielőtt megbízol valakit, érdeklődj és tegyél fel neki kérdéseket a speciális trükkökkel kapcsolatban. A 360° képektől nem kerülsz előbbre a Google keresési listában!

 2. 360° fotók használata

A Google Cégem fiók kialakításánál, mikor a vállalkozásod képeinek feltöltésénél jársz, a rendszer felkínálja a lehetőséget, hogy rakd fel a 360° fotóidat is. Abban az esetben, ha rendelkezel ilyen jellegű képpel, akkor tedd meg. Mi történik abban az esetben, ha nem rendelkezel vele? Semmi gond nincsen. Fordulhatsz szakemberhez, aki 90 000 Ft – tól (határ a csillagos ég) elkészíti számodra. A magasabban kvalifikált marketing szakemberek egyöntetűen azt vallják, hogy ez egy hype, ami most nagyon felkapott, de egy két éven belül lecseng. Ezt az állítást az általam végzett két éves kutatás is igazolja! 2016-ban nagyon sikeresek voltak ezek a fotók! Nézettségük mindent túlszárnyalt. 2017-ben ezek a számok visszatértek az átlagos nézettséghez a Google Térképen. Ma a megtekintésük egy jól megfotózott külső és belső fotóval egyenértékű!

 

TIPP: Abban az esetben, ha cégednek van erre költségvetése, akkor bízd profikra a dolgot! Abban az esetben, ha ez nem lehetséges, akkor tedd meg saját magad! Hogyan? Legyen egy jó minőségű okos-telefonod (Androidos készülék esetén legalább 12 MP). Utána töltsd le a Googlnek a következő applikációját innen.

Telepítsd és menj végig a bemutató lépéseken. Utána máris készítheted a saját 360° -os fotóidat. Egy technikai segítség a végére. Az applikáció Iphone 5 telefontól felfelé működik, illetve Androidon legalább egy 6. verziód legyen (nekem ez a gyakorlati tapasztalatom), annak ellenére, hogy a leírásban már a 4.4. rendszer is elfogadott. Véleményem szerint, a 360° képek nagyon jót tesznek a látványnak, de az eladásaidat nem egy ilyen fotó fogja növelni! Fektess inkább hangsúlyt a céged weboldalára!

 3. Google Cégem fiók díjmentes weboldala

A weboldal minden vállalkozás online marketing tevékenységének az egyik legfontosabb alappillére. A jól optimalizált oldalak nagyon sok új ügyfelet tudnak hozni tulajdonosai számára. Abba nem mennék bele, hogy mennyiért érdemes elkészíttetni egy oldalt, mert az függ attól, hogy: mire szeretnéd használni, milyen sablont vásárolsz (fejleszthetsz saját magad is), a programozó díjától stb.). Az árak nagyon szerteágazóak. Láttam már 100 000 Ft-os oldalt és 2,5 millió Ft –os oldalt is. Jómagam azt javaslom, ha megteheted, akkor szánd rá az összeget és legyen saját weboldalad!

 

Mi történik akkor, ha nincs rá pénze a vállalkozásnak?

TIPP: Használd a Google Cégem fiókban található weboldalkészítő sablont. Körülbelül négy kattintás és kész a céged weboldala. Benne lesz (feltéve, ha jól kitöltötted a fiókod adataid) a céged neve, telefonszáma, nyitvatartási ideje, a hely megmutatása a Google Térképen, képek, amiket feltöltöttél és egy minimális leírás, amit te adhatsz meg. Az itt kapott url linket bárhol használhatod. Javaslom, hogy a Google Térképnél (szakmai trükk) is ezt tedd be, ha nincs saját weboldalad! Fontos tudnod, hogy ez egy Business végződésű domain lesz. Ennek a tulajdon joga nem a tied! A Google bármikor megszüntetheti (nem fogja egy darabig, mert ez nemrég került be az eszköztárba). Javaslom neked, hogy addig használd, amíg nem készítetted el a saját weboldaladat.

4. Google Cégem fiók bolt funkció

A Google Cégem fiókban 2018. decemberében jelent meg a bolt funkció. 2019. tavaszától a főkategóriától függően, egyre több fiók kapta meg ezt a nagyszerű figyelemfelkeltő eszközt (sajnos kevesen élnek vele még 2020-ban is). A Google Cégem bolt segítségével a vállalkozás bemutathatja az általa kínált termékek jelentős részét kategóriára lebontva. A kivitelezés után a cég Google Térkép boxában fog megjelenni.

TIPP: A gyakorlatban tapasztaljuk, hogy egy kategória felvitele nem igazán hatékony. Érdemes a Google által megadott javaslatot követni. Alkalmazzunk legalább 4. kategóriát és mindegyikbe helyezzünk el legalább négy terméket. Íme két jó példa, akik nagyszerűen valósították meg a gyakorlatban a Google Cégem boltot: Zóna Computers , MNS Védelem

 

Összefoglalva: A lokális online marketing tevékenységeidet, te magad is elkészítheted. Abban az esetben, ha csak szeretnél megjelenni az online térben, akkor használd az ingyenes Google Cégem fiókhoz rendelt eszközöket. Ha a célod a Google kereső felületein előbbre kerülni, akkor érdemes a professzionális eszközöket választanod!

Gyere tanulni konferenciára

Itt tudsz jelentkezni Workshopunkra, hogy megtudd, hogyan érvényesülhetsz a lokális marketing világában!

 

Cikk szerzője: Kondor Albert

 

 

Kondor AlbertKondor Albert
2005-óta foglalkozom marketinggel. Az elmúlt években számos vállalkozás stratégiai rendszerének felépítésében segédkeztem. Az elmúlt két esztendőben vállalkozások komplex marketing stratégia rendszerét fejlesztettem. A lokális marketing keretén belül megalkottam a Google Térkép kutatás módszertanát. Nem hiszek a tömegmarketingben. Vallom, hogy nincs két egyforma projekt és ez által nem lehet minden vállalkozásnak ugyan azt a stratégiát javasolni. Gyakorlati tapasztalatom, hogy az egyedi megoldások határozzák meg minden vállalkozás sikerét.
Lokális területei: Google Cégem, Google Cégem Kutatás, Facebook local
Oldalai: strategiaimarketing.blogspot.com; Lokalitas.hu